wat moet ik weten als ik een huis koop
Kopen en verkopen Belgium.be.
Om de koop te financieren zult u hoogstwaarschijnlijk een hypothecaire lening moeten aangaan. Na de ondertekening van de notariële akte bent u officieel eigenaar van de woning en zult u daar jaarlijks onroerende voorheffing voor moeten betalen. Een woningverzekering afsluiten voor uw nieuwe woning is aangewezen. Meer informatie over het kopen en verkopen van een woning. Wanneer u een huis of bouwgrond koopt, bent u in de meeste gevallen onderworpen aan het registratierecht. In sommige gevallen kunt u een woning ook met toepassing van het btw-regime kopen. Als de woning nieuw is kan de verkoper er namelijk voor kiezen om de woning met btw te verkopen. Gedetailleerde informatie over de belastingen die u moet betalen wanneer u een huis of bouwgrond koopt. Verhuist u naar een andere lidstaat van de Europese Unie? Weet u wat te doen bij een nucleair ongeval?
Huis kopen? 10 dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat kijken.
Gesprek: Start woondroom. WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK EEN HUIS KOOP. AAN DE SLAG MET DE WOONWENSENLIJST. TIJDELIJK, OF VOOR EEUWIG EN ALTIJD. Gesprek: Alles op een rijtje. DOE EEN BOD. PREMIES EN SUBSIDIES. Gesprek: Stressloos kopen. Hypothecaire lening afsluiten. WE HOUDEN HET GEMAKKELIJK. DE LAAGSTE RENTEVOET. GRAAF WAT DIEPER. ALLES OVER AFLOSSING. VAST VS VARIABEL. BEREKEN JE FINANCIEEL PLAN. WAT NA DE KOOP. Gesprek: een zekere toekomst. Hoe kan dat? 10 dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat kijken.
Een huis kopen Waar moet ik op letten tijdens mijn eerste bezoek.
BEREKEN JE FINANCIEEL PLAN. WAT NA DE KOOP. Gesprek: een zekere toekomst. Hoe kan dat? Waar moet ik op letten als ik een huis koop? Gezonde stress, straks bezoek jij een potentieel huis om in te gaan wonen. We duimen voor een yippie-gevoel, spontane klik, vlinders in de buik, een hier zie ik mezelf oud worden-gedachte, en houden je tegelijk graag met de voeten op de grond. De Zie niets over het hoofd tijdens je eerste huisbezoek-invullijst. Download deze handige invullijst en kom tijdens je bezoek alvast enkele belangrijke zaken te weten.
10 dingen om na te kijken voor je een woning koopt Hebbes Zimmo.
Belangrijk hierbij is dat je zelf een beeld schetst wat jouw ideale buurt is. Waar je dan nog op moet letten? Dat kan je hier ontdekken! Uiteraard, de woning moet je wel degelijk checken. Maar in dit geval gaat het over de reden waarom het huis nu precies te koop staat.
Een woning kopen welke kosten komen erbij kijken.
Je kiest uit verschillende formules op basis van je project én budget. Wat kun je per maand afdragen? En waar voel je je comfortabel bij? De registratierechten zijn eenmalige belastingen die je betaalt op de aankoopprijs van je appartement of huis. De tarieven verschillen naargelang je in Vlaanderen, Brussel of Wallonië koopt. In Vlaanderen betaal je doorgaans 7% op de aankoopprijs een enige eigen gezinwoning; in het Brussels Hoofdstedelijk of het Waals gewest voor je eerste woning 125, %. Goed om weten. Opgelet: voor de aankoop van een onroerend goed dat niet onder deze voorwaarden valt, is het tarief van 10% nog altijd van toepassing! Als het kadastraal inkomen KI van je woning lager is dan 745 euro geniet je onder bepaalde voorwaarden van het zogenaamde klein beschrijf voor bescheiden woningen.
Koop een huis in 8 stappen één.be. één. zoeken. sluiten. Audio description. Facebook. instagram. twitter. snapchat. één. Audio description. Facebook. instagram. twitter. Facebook. instagram. play. pla
Koop een huis in 8 stappen. Een woning kopen is niet zo evident als het lijkt. Je moet om te beginnen een woning vinden die je mooi vindt, die binnen je budget valt, en die een goeie ligging heeft. Maar dan hebben we het nog niet gehad over de administratieve rompslomp die erbij komt kijken en de extra kosten waarmee je rekening moet houden. Michael en Inge willen ook een huis kopen, maar hebben geen idee hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Marcel helpt hen om dat allemaal uit te vissen. Maak kennis met Michael en Inge. We weten wel dat er nog kosten bijkomen, maar wat en hoeveel, dat is voorlopig nog een raadsel.
Hoeveelkostmijnhuis Rekenmodule niet beschikbaar.
Een Huis Kopen, Alles Wat Je Nodig Hebt En Moet Weten.
Gebruik deze site dan als naslagwerk. Ik help ook jou met zoveel mogelijk bruikbare tips om het huis van je dromen te kopen. Ik heb zelf inmiddels vijf keer een ander huis gekocht. Ik weet dus uit ervaring hoe spannend dat kan zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Contacteer ons