konijn in huis houden
Het konijn als huisdier Vets Co.
Konijnen zijn over het algemeen hele vriendelijke en zachtaardige dieren. Maar toch zijn er een aantal soortspecifieke zaken waar we rekening moeten mee houden als we een konijntje in huis nemen. De juiste voeding is zeer belangrijk voor een konijn.
5 dingen die je moet weten voor je een konijn aanschaft IKBENIRISNIET.
Ik heb zelf geen huisdierverzekering, dus daar kan ik geen tips over geven. Ook als je denkt dat je het gezondste konijn van de wereld hebt, moet je rekening houden met vaccinaties en preventieve sterilisaties. In 2014 raakte Bunny in in gevecht met meneer Hopsalot.
Binnen of buiten.
Categorie: De leefomgeving van mijn konijn. Is deze pagina nuttig: 3 0. Reacties: Reacties Schrijf een reactie. Wat zijn de voordelen van binnen en buiten? Konijnen en sommige knaagdieren mag je dus buiten houden. Toch zijn er ook redenen om ze juist in huis te houden.
Konijn Je eerste huiskonijn: wat kun je verwachten SeniorenNet Voor mensen met levenservaring en levenswijsheid.
Het gaat me EEEEEEEETEN! @ Stel je jezelf voor in de schoenen van je konijn: niemand spreekt zijn taal, hij is bij zijn familie weggehaald en uit het enige huis wat hij ooit heeft gekend fokker, dierenwinkel, en heeft er geen idee van of je van plan bent van hem te houden, hem voor altijd in een kooi te stoppen, of hem op te eten!
Konijnen los houden in huis? Huisvesting Bunnybunch Forums.
Konijnen kunnen best goed luisteren, maar zodra ze menen dat jij niet kijkt zullen ze altijd proberen of het toch kan. Daarbij komt nog de factor dat het ene konijn gewoon meer van slopen en verbouwen houdt dan het andere. Mijn Mississippi is prima zoet te houden met een handdoek om wat mee te slepen en een doos om te slopen. Ja die wil het behang van de muren af trekken en daar kun je uiteindelijk he-le-maal niks tegen doen. Mississippi heeft trouwens ook een fase gehad dat ie elk kwartier op de bank plaste. En konijnen brengen ook stof en hooi met zich mee, dat had ik me zelf ook nooit bedacht maar ik maak meer schoon dan gemiddeld of zou dat moeten doen haha. Dat moet je denk ik wel goed in gedachten houden, als je echt gehecht bent aan een mooi, net huisje, moet je een andere oplossing zoeken. Lang verhaal kort: wat Christa zegt is denk ik een hele goede. Maak een mooie, ruime ren waar ze in kunnen als je weg bent en als je ze dan goed in de gaten kunt houden, laat je ze lekker los in huis.
konijn in huis.
Laat hem wennen aan de geluiden en de geuren van je huis, terwijl hij zich veilig en zeker voelt. Als hij aan zijn voer knabbelt of hij strekt zich languit, dan is hij relaxed. Laat hem minimaal 24 uur rustig in de kooi helemaal tot rust komen, pak hem er beslist niet uit om lekker op schoot te houden. Praten mag, veel praten is juist goed, aaien mag ook als het konijn daar niet angstig van wordt.
Konijnen los laten lopen Ik wil konijnen.
die van 1.20m breed kan een konijn maximaal 2 hupsjes doen, laat staan een binkie een sprong in de lucht van blijdschap doen. Zie ook: Hoeveel ruimte heeft je konijn echt? Konijnen kunnen gefrustreerd raken wanneer ze nooit de pootjes mogen strekken. Om hun energie kwijt te raken, is het belangrijk dat konijnen regelmatig kunnen rennen. Loslopen is een stukje verrijking en zorgt ervoor dat konijnen zich minder snel vervelen. Veel konijnen zijn te dik doordat ze te weinig lichaamsbeweging krijgen. Door je konijnen los te laten lopen krijgen ze meer lichaamsbeweging en blijven ze beter op gewicht. Als je je konijnen los laat lopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en mogelijk moet aanpassen. Binnen los laten lopen. Maja Dumat @ Flickr. Het kan zijn dat je je konijnen vrij door het hele huis of een kamer wilt laten loslopen wat vooral makkelijk is als ze zindelijk zijn, maar misschien wil je het losloopgebied beperken om te voorkomen dat ze bij huisplanten en/of snoeren komen.
Konijnen los in huis en in de tuin Dier en Natuur: Huisdieren.
Om alle energie kwijt te raken moet een konijn minstens een uur per dag vrij rondlopen, maar liever meer. Als men het onderstaande in acht neemt is het goed mogelijk om konijnen voor langere tijd en zelfs permanent los in huis te laten lopen.

Contacteer ons