nieuw konijn bij oud konijn
Koppelen van konijnen Knaagspoor Dierenbescherming.nl.
Als het konijn verkeerd om zit, duw het dan zachtjes naar de zijkant zodat de kop van het andere konijn weer vrij komt. Dit is om te voorkomen, dat er gebeten wordt bij de geslachtsdelen van het konijn en de slagader die in de lies zit, met alle nare gevolgen van dien.
Huidig konijn 1 jaar, nieuw konijn 9 weken koppelen Koppelen Bunnybunch Forums.
Oke, dat is dan duidelijk! Ja overal lees je wel dat je het beste een ram en voedster bij elkaar kan zetten, maar niet of je een jong en wat ouder konijn bij elkaar kan zetten en vanaf hoe oud.
BunnyBunch Informatie Koppelen van konijnen Webwinkel, informatie forums.
Konijntjes die in dierenwinkels zitten zijn vaak nog maar 6 of 7 weken oud. Dat is veel te jong om al bij de moeder weg te zijn, hoewel het wettelijk gezien helaas wel mag. Dan is zo een konijntje vaak al 4-6 weken bij je, voor dat blijkt dat het niet klikt met het konijn dat je had.
koppelen.
Wanneer een konijn eenmaal volwassen volgroeid is dan speelt leeftijd verder geen rol. Een konijn van acht jaar oud kan goed gekoppeld worden aan een konijn van drie jaar oud. Jonge konijnen kunnen tot de leeftijd van drie maanden over het algemeen probleemloos bij elkaar gezet worden.
Konijn koppelen fijnkonijn.nl.
Maar hoe laat je een nieuw konijn kennis maken? Op deze pagina beschrijf ik hoe je een partner kiest voor je konijn. Sommige koppels hebben namelijk meer kans van slagen dan andere koppels. Ook beschrijf ik twee koppel methodes. Hoe je het koppelen voorbereid en welk gedrag je kunt verwachten. Wil je meer weten over mijn ervaring met koppelen? In dit blog beschrijf ik de koppeling van Sander en Lotte. Voordat je gaat koppelen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je kunt gaan beginnen met koppelen. Zorg ervoor dat je een geschikte partner kiest voor je konijn. Niet alle combinaties hebben een goede kans van slagen. Meer over het kiezen van een partner lees je verderop op deze pagina. Zorg ervoor dat beide konijnen gezond zijn. Zorg ervoor dat je minstens 2 weken wacht na de castratie van het rammetje mannetje. Doe je dit niet dan is er kans op een ongewenste zwangerschap. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voor het koppelen. Een koppeling kan enkele uren duren, maar ook enkele dagen duren. Je moet bij de konijnen kunnen zijn en eventueel kunnen ingrijpen.
licg.nl Konijnen koppelen het koppelproces.
Als u eenmaal heeft besloten uw konijn aan een nieuw konijn te koppelen, begint het koppelproces. U kunt niet zomaar twee konijnen bij elkaar zetten, ze moeten langzaam aan elkaar kunnen wennen. Hier wordt beschreven hoe u dit aanpakt. Om twee konijnen te laten kennismaken heeft u een neutrale ruimte nodig.
Twee konijnen samen of het koppelen van konijnen: wij adviseren om een mannetje en een vrouwtje te nemen als koppel.
Het beste is om konijnen bij elkaar te zetten die allebei jong zijn of allebei volwassen. Vaak gaat het plaatsen van een jong konijn bij een volwassen konijn niet goed. Er zijn ook veel oudere konijnen in opvangcentra die een nieuw tehuis zoeken.
Konino: Konijnen koppelen.
Kan ik mijn oudere konijn koppelen met een jong konijn? Het is goed mogelijk om een konijn van een paar jaar oud te koppelen aan een jong konijn. Kies bewust voor het geslacht van het jonge konijn, zorg dat je een koppel voedster ex-ram krijgt. Zet de konijnen samen op een neutrale plaats, je zult zien dat het jonge konijn het oudere konijn na gaat doen. Er kan wat onrust komen als het jonge konijn in de pubertijd komt, bij ongeveer 3 maanden.

Contacteer ons