nieuw konijn bij oud konijn
Huiskonijnen zijn vaak eenzaam Kidsweek.
Veel mensen kennen deze tips niet. Daarom moeten dierenwinkels aan klanten uitleggen wat konijnen nodig hebben om gelukkig oud te worden en niet te veranderen in droefneuzen. Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek! DEEL DIT ARTIKEL Twitter Facebook. Door Stella op 19 april 2017. Dit klopt niet. Mijn konijn is dolgellukig en is elke dag even buiten elke dag heerlijke groenten en vers hooisoms een bambor knaag stok. Mijn konijn vind het heerlijk om bij mij te zitten en lekker geaaid te worden. Door Gabrielle op 19 april 2017. Dat kan want dit geld voor de meeste konijnen dus niet voor allemaal. Door mijnt_nl op 19 april 2017. Ja, maar misschien zijn andere konijnen wel eenzaam. Door kidsweek op 26 april 2017. Dit kan, niet voor elk konijn geldt dit. Wel kan het zijn dat je konijn stiekem ergens wel ongelukkig is, let er eens op! Als je merkt dat je konijn toch niet zo gelukkig is als hij lijkt, dan is het het beste om een nieuw konijn bij je konijn te zetten.
Kan je meerdere konijnen samen huisvesten? WelloPet.
Een zeer jong konijntje plaatsen bij een ouder konijn, geeft dikwijls moeilijkheden. Er bestaan verschillende opvangcentra waaruit je een konijn kan kiezen met een gelijke leeftijd. Is dit nieuw konijn nog niet gecastreerd/gesteriliseerd, dan raden we je aan om dit eerst te doen.
Konijn Natuurpunt.
Bij de anus zit één van die geurklieren, de anaalklieren. Die klieren geven de keutels een geur mee waaraan een ander konijn die de keutels besnuffelt, kan ruiken of de keutels werden geproduceerd door een jong of een oud konijn, door een mannelijk of vrouwelijk konijn.
Wat mag een konijn eten? Dierenkliniek Hoogveld.
Het beste zijn alleen brokjes, daar zitten alle voedingsstoffen in. Gemengd voer met zaden, noten, pitten en maïs maken voer te vet en koolhydraatrijk. Een konijn moet dag en nacht over hooi kunnen beschikken. Het hooi mag niet oud en muf zijn en moet geurig en stofvrij zijn.
Konijnenopvang BunnyKaj Andijk Voeding.
Zeker de eerste dagen doorgaan met dit voer te geven. Als je je konijn aan ander voer wilt wennen, moet dat heel geleidelijk gebeuren. Dus eerste dag een heel klein beetje nieuw voer bij het oude. Verder dan iedere volgende dag wat meer nieuw voer, en wat minder oud voer.
Diarree bij het konijn Konijnen ziekten Konijnen DierenDokters.
Hoe doe ik dat bij katten? Home Kleine huisdieren Konijnen Konijnen ziekten Diarree bij het konijn. Diarree bij het konijn. Diarree is een veel voorkomend probleem bij konijnen. Er zijn een paar soorten diarree: zachte keutels, plakpoep rond de anus en waterdunne diaree.
Adviezen bij het aankopen van een konijn.
Verder zijn konijnen overdag actief zodat kinderen met het konijn kunnen spelen. Ook de verzorging kan over het algemeen goed overgelaten worden aan kinderen, alhoewel papa of mama misschien wel bij het schoonmaken van het hok moet helpen. Jong of oud?
Konijn koppelen fijnkonijn.nl.
Maar hoe laat je een nieuw konijn kennis maken? Op deze pagina beschrijf ik hoe je een partner kiest voor je konijn. Sommige koppels hebben namelijk meer kans van slagen dan andere koppels. Ook beschrijf ik twee koppel methodes. Hoe je het koppelen voorbereid en welk gedrag je kunt verwachten. Wil je meer weten over mijn ervaring met koppelen? In dit blog beschrijf ik de koppeling van Sander en Lotte. Voordat je gaat koppelen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je kunt gaan beginnen met koppelen. Zorg ervoor dat je een geschikte partner kiest voor je konijn. Niet alle combinaties hebben een goede kans van slagen. Meer over het kiezen van een partner lees je verderop op deze pagina. Zorg ervoor dat beide konijnen gezond zijn. Zorg ervoor dat je minstens 2 weken wacht na de castratie van het rammetje mannetje. Doe je dit niet dan is er kans op een ongewenste zwangerschap. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voor het koppelen. Een koppeling kan enkele uren duren, maar ook enkele dagen duren. Je moet bij de konijnen kunnen zijn en eventueel kunnen ingrijpen.
Konijnen Dieren 2dehands.be.
vandaag 1321: Haaltert Heldergem. dwerg konijn angor. nog een zwarte beschikbaar mannelijke denk ik. vandaag 1305: Middelkerke Lombardsijde. Dwerg hangoor konijntje. Er werd bij ons een heel mooi nestje raszuivere Nederlandse dwerg hangoortjes geboren. Er is nog 1 konijntje beschikbaar en mag het nestje ver. vandaag 1255: Dilsen-Stokkem Elen. Vlaamse reus chinchilla kleur. Voedster van 3 maanden oud.
Twee konijnen aan elkaar laten wennen Dier en Natuur: Huisdieren.
Een nieuw konijn introduceren werkt het best als je een vrouwtje bij een mannetje zet. Twee jonge konijnen gaat eigenlijk altijd goed, net als twee volwassen konijnen die je tegelijkertijd mee naar huis neemt. Bij de andere combinaties zul je tijd moeten uittrekken om de twee aan elkaar te laten wennen.
Tips voor het vinden van een maatje voor je konijn en het koppelen van konijnen.
Je kunt niet zomaar twee konijnen bij elkaar zetten. Wanneer je bijvoorbeeld twee mannetjes bij elkaar zet, is de kans groot dat ze gaan vechten. Ook wanneer je een jong en een oud konijn bij elkaar zet, gaat het niet altijd goed.

Contacteer ons