nieuw konijn bij oud konijn
Huiskonijnen zijn vaak eenzaam Kidsweek.
Veel mensen kennen deze tips niet. Daarom moeten dierenwinkels aan klanten uitleggen wat konijnen nodig hebben om gelukkig oud te worden en niet te veranderen in droefneuzen. Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek! DEEL DIT ARTIKEL Twitter Facebook. Door Stella op 19 april 2017. Dit klopt niet. Mijn konijn is dolgellukig en is elke dag even buiten elke dag heerlijke groenten en vers hooisoms een bambor knaag stok. Mijn konijn vind het heerlijk om bij mij te zitten en lekker geaaid te worden. Door Gabrielle op 19 april 2017. Dat kan want dit geld voor de meeste konijnen dus niet voor allemaal. Door mijnt_nl op 19 april 2017. Ja, maar misschien zijn andere konijnen wel eenzaam. Door kidsweek op 26 april 2017. Dit kan, niet voor elk konijn geldt dit. Wel kan het zijn dat je konijn stiekem ergens wel ongelukkig is, let er eens op! Als je merkt dat je konijn toch niet zo gelukkig is als hij lijkt, dan is het het beste om een nieuw konijn bij je konijn te zetten.
Kan je meerdere konijnen samen huisvesten? WelloPet.
Een zeer jong konijntje plaatsen bij een ouder konijn, geeft dikwijls moeilijkheden. Er bestaan verschillende opvangcentra waaruit je een konijn kan kiezen met een gelijke leeftijd. Is dit nieuw konijn nog niet gecastreerd/gesteriliseerd, dan raden we je aan om dit eerst te doen.
Konijn Natuurpunt.
Bij de anus zit één van die geurklieren, de anaalklieren. Die klieren geven de keutels een geur mee waaraan een ander konijn die de keutels besnuffelt, kan ruiken of de keutels werden geproduceerd door een jong of een oud konijn, door een mannelijk of vrouwelijk konijn.
Konijn: Benodigdheden Platform Verantwoord Huisdierenbezit.
Of het huisje mooi is maakt voor u misschien wel uit, maar is voor het konijn niet van belang. Zij vinden een kartonnen doos die anders bij het oud papier zou belanden, waarschijnlijk net zo leuk. Veiligheid is wel belangrijk.
Konijnenopvang BunnyKaj Andijk Voeding.
Zeker de eerste dagen doorgaan met dit voer te geven. Als je je konijn aan ander voer wilt wennen, moet dat heel geleidelijk gebeuren. Dus eerste dag een heel klein beetje nieuw voer bij het oude. Verder dan iedere volgende dag wat meer nieuw voer, en wat minder oud voer.
Diarree bij het konijn Konijnen ziekten Konijnen.
De plakpoep kan bovendien in de zomer voor een vervelende klacht zorgen; vliegen leggen hun eitjes in de vacht van het konijn, de achterhand kan dan ernstig worden aangetast door de maden! Bij waterdunne diaree bestaat er gevaar voor uitdroging.
Adviezen bij het aankopen van een konijn.
Verder zijn konijnen overdag actief zodat kinderen met het konijn kunnen spelen. Ook de verzorging kan over het algemeen goed overgelaten worden aan kinderen, alhoewel papa of mama misschien wel bij het schoonmaken van het hok moet helpen. Jong of oud?
Konijn koppelen fijnkonijn.nl.
De beste keus voor een partner is dus een gecastreerd rammetje en een gesteriliseerde voedster. Wacht met het koppelen van hele jonge konijnen aan oudere konijnen tot ze minstens drie maanden oud zijn. Anders is er namelijk een kans dat het kleine konijntje totaal onder de voet gelopen wordt. Ook in groepen zullen meerdere rammetjes vrijwel altijd niet met elkaar om kunnen gaan. In het wild bestaan groepen uit één rammetje en één of meerdere voedsters. Wil je een groepje koppelen heeft dit dus het meeste kans van slagen. In de onderstaande tabel kun je zien welke koppels het meeste kans van slagen hebben. Grote kans van slagen. Gemiddelde kans van slagen. Slechte kans van slagen. Zeer slechte kans van slagen. a Kan goed gaan tot de pubertijd, daarna niet meer. b Zeer kleine kans op slagen. c Koppelen kost veel moeite, gemiddelde kans op succes. d Gaat goed tot de pubertijd, daarna kunnen ze echt niet meer samen. e Zeer kleine kans op slagen. f Zeer kleine kans op slagen. Tip: Neem je konijn mee naar de opvang en laat hem/haar zelf een partner kiezen.
Konijnen Dieren 2dehands.be.
Konijn te koop met kot van bijna 1m x 052cm, eten, hooi en. Konijn teefje Zara geboren op 10/10/2016 te koop met kot van bijna 1 m x 052, cm, hooi; eten enz. 1 zak eten Alsook wat speeltjes; voor verz. gisteren 2034: Waasmunster. vrow konijn, 7 maanden oud.
Twee konijnen aan elkaar laten wennen Dier en Natuur: Huisdieren.
Een nieuw konijn introduceren werkt het best als je een vrouwtje bij een mannetje zet. Twee jonge konijnen gaat eigenlijk altijd goed, net als twee volwassen konijnen die je tegelijkertijd mee naar huis neemt. Bij de andere combinaties zul je tijd moeten uittrekken om de twee aan elkaar te laten wennen.
Tips voor het vinden van een maatje voor je konijn en het koppelen van konijnen.
Je kunt niet zomaar twee konijnen bij elkaar zetten. Wanneer je bijvoorbeeld twee mannetjes bij elkaar zet, is de kans groot dat ze gaan vechten. Ook wanneer je een jong en een oud konijn bij elkaar zet, gaat het niet altijd goed.

Contacteer ons