konijn agressief tegen ander konijn
licg.nl Konijnen koppelen waarom en met wie?
Wil elk konijn er een konijn bij? Bijna elk konijn heeft het meer naar zijn zin met een ander konijn erbij. Maar er zijn konijnen waarbij het niet lukt om een goede koppeling te maken. Hoe dat komt, is niet duidelijk, maar het zou kunnen dat ze bijvoorbeeld vanaf heel jonge leeftijd geen contact meer hebben gehad met andere konijnen en daardoor niet goed weten hoe ze met andere konijnen moeten omgaan. Het kan ook dat zij slechte ervaringen hebben gehad met andere konijnen, bijvoorbeeld doordat ze bij een konijn of een groep zijn gezet en steeds aangevallen zijn. Meestal is er, na wat langer zoeken, toch wel een goede partner te vinden, maar bij een enkeling lukt dit niet. Voor die paar konijnen bij wie het echt niet lukt, is het beter om alleen te blijven. Uiteraard hebben ze dan wel extra veel behoefte aan menselijke aandacht mits ze goed aan mensen gewend zijn! Zijn het wel groepsdieren? Waarom zijn ze dan agressief tegen andere konijnen?
AGRESSIE.
Maar of je konijn in de hand die hem voedt bijt, je door de kamer jaagt, of op pitt-bull manier zijn tanden in je kuit zet, het is niet ongewoon en het is niet hopeloos. Feitelijk kan werken met een agressief konijn ontzettend belonend zijn.
Twee konijnen samen of het koppelen van konijnen: wij adviseren om een mannetje en een vrouwtje te nemen als koppel.
Help mijn konijntje is agressief geworden! We zien vaak dat zodra een konijntje in de hormonale puberteit komt het niet meer het lieve kleine konijntje is. Het konijntje kan gaan grommen, stampen met de achterpoten, aanvallen als je voer geeft en zelfs bijten. We zien vaak dat een konijntje dan weg moet, omdat de kinderen het konijn niet meer leuk vinden.
Gedrag konijn.
Nu ga ik happen!: de ooropeningen staan naar achteren en naar beneden, de oren liggen plat tegen de rug. Klappertanden: een angstig of zeer nerveus konijn dat niet weg kan rennen. Het kan ook betekenen dat je konijn pijn heeft.
Onverklaarbaar gedrag bij konijnen.
Hij rende op me af, had een hele kwaaie blik in de ogen en beet me zomaar. Ik ben niet gauw bang voor een konijn, maar bij Stippie moest ik toch echt op een stoel springen als hij weer eens zo agressief was. Dus ik heb hem laten castreren, want dat werkt vaak heel goed bij konijnen die hun territorium op een agressieve manier verdedigen. Maar bij Stippie hielp dat niet tegen de agressieve buien.
Voernijd of agressie van het konijn Dier en Natuur: Huisdieren.
Tamme, ook wel gedomesticeerde konijnen genoemd, hebben nog veel natuurlijk gedrag, oftewel gedrag die konijnen in het wild ook vertonen. De één wat meer dan de ander. Het verschilt soms ook per ras. Dit houdt in dat als hij iets lekkers krijgt, dit dan ook van hem is en van niemand anders. Hij wil in alle rust zijn voedsel opeten en zal iedereen die in de buurt komt verjagen. Volgens de wetten der natuur mag dit, maar volgens de wetten van de eigenaar natuurlijk niet. Het kan zijn dat het konijn bij zijn dagelijkse portie hooi niet agressief wordt, maar bijvoorbeeld wel bij een lekkere, sappige wortel.
Mijn konijn valt ander konijn aan Koppelen Bunnybunch Forums.
en vergeet niet dat het bij de konijnen van peacefull gaat om een man en een vrouw. ook gaat het bij peacefull uit een rammetje uit de opvang die al t een en ander heeft meegemaakt. de therapie die ze bedoeld zijn druppels van bach remedie. Deel dit bericht. Link naar bericht. Deel via andere websites. Geplaatst February 8, 2008. Ja ik weet dat het bij peacefull een hele andere situatie is. Maar als je het niet probeert dan weet je het gewoon niet. Ik wil het gewoon niet opgeven voordat ik iets geprobeerd heb. Ook heb ik gelezen dat als je konijn jou aanvalt je dit kan afleren met een plantenspuit, maar dat het veel geduld vraagt. Ik kan het niet meer dan proberen. Deel dit bericht. Link naar bericht. Deel via andere websites. Geplaatst February 8, 2008. Mijn konijnen man en vrouw vochten eerst ook af en toe. Gelukkig niet zo erg dat er grote verwondingen ontstonden. Maar na de castratie van de voedster is ze veel liever geworden tegen de ram.
Territoriaal gedrag bij het konijn.
Een probleem dat regelmatig voorkomt is dat een konijn zijn mens aanvalt als die hem wil voeren of uit de kooi wil halen. Een konijn is van nature een dier met een territorium. Dat zal hij over het algemeen tegen andere konijnen beschermen, zeker in de paartijd.
Agressie bij konijnen.
Bij voedsters moet men een onderscheid maken tussen drachtige en zogende dieren en de anderen. Een voedster die haar jongen verdedigt is een goede moeder en geen agressief dier. Voedsters die nooit een nestje krijgen kunnen wel erg humeurige dieren worden. Ook hier zou men als één en ander uit de hand loopt sterilisatie kunnen overwegen. Vierde geval: de onvervalste agressie: konijn op oorlogspad!

Contacteer ons