vlaamse reus in huis
Hondenvrienden.be Vlaamse Reus, iemand ervaring?
Kleine konijntjes lijken me hier te gevaarlijk, maar een Vlaamse Reus lijkt me dan wel doenbaar. Te groot om iets aan te doen volgens mij tenzij erop willen rijden Heeft er iemand een vlaamse reus in huis of gehad? Hebben die speciale noden?
Soorten konijnen houden tips fokken van konijnen aankoop.
Konijnen worden in een aantal rassen onderverdeeld. In België en Nederland bestaan er ongeveer 60 veschillende rassen. Deze zijn op te delen in enkele grote categoriën zoals reuzenkonijnen, middelgrote, vleeskonijnen en kleine konijnen. Daarnaast bestaan er nog de aparte kruisingen. Bij de reuzenkonijnen zijn vooral de Vlaamse reus als de reuzenvlinder bekend.
FAQ.
In België is de Duitse reus niet erkent. Elke Duitse reus valt bij ons onder het Vlaamse ras. Van oorsprong werd de Vlaamse reus in 1800 naar Duitsland geëxporteerd en daar kreeg het konijn de naam Duitse reus. Het gaat dus om hetzelfde ras.
Konijn Wikikids.
Bij de meeste opvangen en asielen worden de konijntjes voor plaatsing gecastreerd en ingeënt. Er zijn ongeveer 47 konijnen rassen, verdeeld in 5 groepen.: Grote rassen, maximaal 9 kilo zoals de Franse hangoor, Vlaamse reus en Lotharinger. Midden rassen, maximaal 5 kilo zoals de Engelse hangoor, Wener en Duitse Hangoor.
Vlaamse reus, konijnenras van formaat Dierennieuws.nl.
Is de tuin niet veilig, dan kun je het konijn beter even in huis laten rondrennen. Zo weet je zeker dat hij niet ontsnapt of zichzelf verwond! Tot slot is het een must om het konijnenhok iedere week te verschonen. Dit doe je door het oude zaagsel en stro te verwijderen, het hok goed schoon te maken en vervolgens nieuw zaagsel en stro in het hok te leggen. Als je konijn wat meer gepoept heeft, verschoon je het hok een keertje extra. Om te voorkomen dat het dier de hele dag in zijn eigen keutels zit, kun je een konijnentoilet kopen. En voor een Vlaamse Reus moet dit natuurlijk wel een groot exemplaar zijn.
Het konijn als huisdier De Klomp dierenartsen.
Het vrouwtje wordt voedster genoemd, het mannetje ram of rammelaar. Konijnen worden gemiddeld 5 tot 7 jaar oud, er is echter grote variatie mogelijk. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten, van dwergkonijn tot Vlaamse reus en zelfs met een bijzondere vacht.
Konijnen houden voor beginners.
Groot konijnenras: de Vlaamse Reus, de Franse Hangoor en de Lotharinger minstens 65 centimeter en ongeveer zes tot zeven kilo. Middelgroot konijnenras: de Wener, de Japanner en de Nieuw Zeelander. Klein konijnras: Dwergrassen ongeveer één kilo. Wilt u beginnen met het houden van konijnen? Dan zijn de bovenstaande tips belangrijk. Als u toch nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. GRATIS verzending vanaf 39 euro. Grootste collectie dierenverblijven in Europa.
huisvesting en aankoop.
Daarna worden ze best nog zeven dagen door de fokker in observatie gehouden en preventief behandeld tegen coccidiose. Helaas worden op vele markten dieren, op veel te jonge leeftijd, te koop aangeboden.Heel vaak wil men hiermede camoufleren, dat het schattige dwergje gaat uitgroeien tot een Vlaamse reus.
Vlaamse reus Dieren 2dehands.be.
Konijnen Vlaamse reus. Konijnen Vlaamse reus in Oudenaarde van Groote tot kleintjes 0474 57 64 78 ook geslacht te koop van 11 tot 25 euro. vandaag 0718: Maarkedal Etikhove. Reuze vlinder 7 maanden oud en bezwangerd van Vlaamse blauwe reus.
homepage.
Al mijn konijnen zijn huiskonijnen, dat wil zeggen ze wonen in huis, en lopen daar ook regelmatig los. Ze zijn allen zindelijk. En met een graafbak, knaagmateriaal en ander speelgoed laten ze ook de meubels etc. Ik ben met konijnen opgegroeid, mijn opa fokte vlamen en lotharingers, en kreeg regelmatig goede tips van Klaas Steenhuis uit de Wildervankster dallen. Ik kreeg op mijn 3e verjaardag een witte vlaamse reus van opa, en dat was liefde op het eerste gezicht.
Vlaamse reus kosten.
Materiaal binnenhok Vlaamse Reus. Als je een konijnenhok voor in huis koopt of bouwt dan is deze meestal gemaakt van plastic en metalen tralies. Je zou ook prima kunnen gaan voor een traditionele houten hok, hoewel deze meestal voor buiten worden gebruikt.

Contacteer ons